Side Kick Kalender

Marieke: “Toen ik mijn wetenschappenlijke artikelen schreef zat ik altijd met 3 andere meiden op de kamer. We kletsten altijd wat af maar er moest natuurlijk ook gewerkt worden. Dan gebruikte we altijd pomodoro’s. We vertelden aan elkaar waar we aan gingen werken en de timer ging aan. Na elke ronde deden we een rondje of het lukte en of er nog kleine hobbeltjes waren. Bergen werk heb ik toen verzet.

Nu ik ’s avonds wel eens aan mijn side hustle werk vind ik het soms toch lastig om tijdens mn te houden aan mijn intentie. Er zijn zoveel dingen die ik kan doen, dat ik vaak van het een naar het andere spring. Dan heb ik aan het einde van de dag wel veel gedaan, maar niet af wat ik echt af wil hebben.”

Waarom werkte het dan zo goed op die kamer met die drie andere meiden?

  • Het is makkelijker te bedenken dat je rekening moet houden met de tijd van een ander, je doet sneller concessies over je eigen tijd. Dat je weet dat de ander op dit moment gekozen heeft om gefocust te werken zorgt er voor dat je diegene in ieder geval niet wilt storen.
  • Maar je kunt ook gewoon een uur op social media gaan scrollen! Daarom spraken we uit wat onze intenties waren en hielden we elkaar daar accoutable voor.

Werk je veel alleen thuis? Of wil je graag aan je side hustle werken maar weet je niet goed hoe je moet starten? Als je dan wilt werken vind je het dan lastig om focus te houden? Daar hebben caveday en focusmate iets op bedacht! Je wordt verbonden aan een random ander persoon, je spreekt je intentie uit voor het komende uur en je gaat met de camera aan een uur lang gefocust werken. Om het extra goed te laten werken is het een voordeel dat deze mensen lijken op jou, helloooo nog meer social pressure! Daarom heeft Mind your Tech haar eigen Side Kick Kalender gestart!

Hoe het werkt:

  1. Je plant een sessie in van een uur. In deze afspraak in de google agenda schrijf je je naam als titel en je plaatst het linkje naar het platform waar je kunt videobellen. Als je wilt deelnemen aan een al ingeplande sessie zet je jouw naam naast de naam van de ander.
  2. Als jouw sessie is begonnen ga je naar de link van de meeting en je start de sessie. Iedereen begint met een kleine introductie van zichzelf. Vertel wie je bent en wat je doet in 1 zin.
  3. Spreek je intentie van het komende uur uit. Ik ga het komende uur aan … werken, mijn doel is…
  4. Als je dat beide hebt gedaan begin je met werken. Respecteer de tijd van de ander, begin bijvoorbeeld geen kletspraatje. Zit je in een onrustige ruimte, mute dan je microfoon. Houd je buddy wel in beeld, dan wordt je er aan herinnert dat je gefocust wilt werken!
  5. Na drie kwartier review je wat je hebt gedaan. Heb je bereikt wat je wilde bereiken?
  6. Zou je in de toekomst wellicht iets aan elkaar kunnen hebben? Wissel je social media accounts uit en je hebt ook nog eens een beetje genetwerkt in dit uur!

De doelgroep

Het is tegenwoordig zo makkelijk om digitaal met elkaar samen te werken! Je hebt daar verder geen platform voor nodig, wat je wel nodig hebt zijn de mensen die op hetzelfde moment ook gefocust willen werken. En hoe leuk is het dan dat deze mensen dezelfde soort ambitites hebben als jij! Dat creƫert toch een soort van band. Misschien besluit je aan het einde van het uur door te werken of elkaar te volgen op social media en bloeit er wellicht een samenwerking tussen jullie op!

Je kunt meedoen voor een symbolisch bedrag van 5 euro! Dan krijg je toegang tot de kalender en kun je de tijd die jij wilt gaan werken inplannen of jouw naam zetten in de afspraken van anderen! Heb je interesse? Stuur me een berichtje op marieke@mindyourtech.nl of stuur me een dm op instagram!