Heb je al jouw todo’s altijd op allerlei verschillende plekken staan?

En wil je één centrale plek om al jouw taken, projecten en doelen overzichtelijk neer te zetten zodat je altijd precies weet waarvoor je aan het werk bent?

Hoe hou je zicht op alle informatie, taken, leuke apps, tabjes die je wilt bewaren, ideeën, belangrijkste projecten….

David Allen zei het al in Getting Things Done: “Your head is for having ideas, not holding them”. Maar je moet dan wel een plek hebben om het allemaal op te slaan. David Allen zelf gebruikte een mapje waar hij dan blaadjes in stopte met alle dingen die hij nog moest doen of alle ideeën die hij kreeg gedurende de dag. Tegenwoordig heb je daar natuurlijk software voor.

Om te weten wat jouw allerbelangrijkste project is, moet je wel weten welke projecten er allemaal zijn!

Projectmanagement lijkt mijlen ver van creativiteit af te staan, maar juist door projectmanagement toe te passen is er plek voor jouw creativiteit! Door alles uit je hoofd te halen en er een project van te maken weet je heel goed wat er eigenijk allemaal speelt in je hoofd. Dan kun je hier objectief naar kijken en het sorteren op prioriteit. Als je dan aan het werk gaat met de taken in die projecten weet je direct welke de belangrijkste zijn.

Veel meer dan een todo lijst

Als je weet wat er allemaal loopt heb je ineens ruimte om te experimenteren en te groeien

Het vertrouwen dat je alles overziet

Dat is het denk ik vooral. Zo kun je de touwtjes even loslaten en later weer terugkeren, omdat je weet dat al het belangrijke wat je moet weten er nog is als je terugkomt.

Jouw eigen Digitale Journal

Dashboards

Zorg dat je makkelijk de switch kunt maken van bijvoorbeeld thuis en op je werk door verschillende dashboards met elk hun eigen doel.

Projecten

Door met een project bril te kijken naar jouw leven kun je deze projecten makkelijker prioriteren. Zo weet je altijd waar jij je tijd het beste aan kunt besteden.

Taken

Weet welke taken de eerste deadline hebben, maar bekijk ook jouw taken per project.

Inbox

Een plek waar je al jouw losse flodders kunt bewaren, van ideeën tot linkjes, noem maar op!

Automatiseren

De lusten niet de lasten toch? Zorg dat je bepaalde taken maar 1 keer hoeft te doen en dan optimaal gebruik er van kan maken!

En dan... blijven experimenteren

Een vast kader zorgt voor structuur, maar ook voor creativiteit! Je kunt allerlei experimenten verzinnen en die integreren in je workflow!

Dit heb je aan het einde van de Masterclass bereikt

Je kent de basis ideeën achter Obsidian

In Obsidian kun je super makkelijk notities opslaan en linken. Maar Obsidian wordt pas echt waardevol op het moment dat je dingen kunt gaan automatiseren.

Je weet de DOSIE manier van persoonlijk projectmanagement

Ik laat je zien hoe de verschillende aspecten van het Dosie journal zorgen voor een goed inzicht in jouw projecten.

Je hebt een eigen Journal setup in Obsidian

We zetten de eerste basis voor jouw Obsidian Journal neer.

Het Digitale journal bestaat uit deze 5 elementen

D

Jij hebt verschillende rollen of aandachtsgebieden in je leven, werk en prive bijvoorbeeld. Het is niet fijn om tijdens jouw werk afgeleid te zijn door alle taken die je thuis nog moet doen. Daarom zijn er verschillende dashboards waarop je precies kan zien wat er gaande is in de verschillende contexten.

Dashboards

Jouw place to be voor jouw verschillende rollen

O

Al jouw dagelijkse taken projecten en doelen op een plek.

Operations

Hier vind je jouw dagelijkse taken, projecten en doelen

S

Alles is uiteindelijke gekoppeld aan deze database, dat is belangrijk om verbanden te kunnen leggen.

Systems

De plek om te werken aan jouw gewoontes en jouw dagelijkse activiteiten te optimaliseren

I

Door verschillende inboxes te hebben en de invoer hiervan op de juiste plek te laten terugkomen hoef je zo min mogelijk in te vullen maar heb je wel al jouw rondslingerende zaken bij elkaar. Wat dacht je van tabbladen die open blijven staan of een inbox voor al jouw ideeën?

Inbox

Je brein is absoluut niet de optimale plek om taakjes te onthouden, plaats ze in je inbox!

E

Een plek om lekker te experimenteren. Het is heel fijn om experimenten los te zien van de processen die al lopen. Dat zorgt er voor dat experimenteren makkelijker wordt maar ook dat jouw systeem niet vervuild raakt. Bleek het echt een goed idee? Dan kun je heb natuurlijk altijd opnemen in jouw systeem.

Experiments

Geen groei zonder experimenteren!

Bouw nu jouw eigen digitale journal

Na deze masterclass van 1.5 uur loop je weg met jouw eigen gepersonaliseerde journal op zak! Je weet hoe je effectief jouw journal opzet en gebruikt! Je leert de opbouw van het DOSIE journal en waarom het zo effectief is. Daarnaast zal ik je een inkijkje geven in de experimenten die ik doe voor persoonlijke groei en hoe ik dit in mijn workflow meeneem.

Luister nu de podcast aflevering over Persoonlijk Project Management

Hoi! Ik ben Marieke

Een creatieve enthousiasteling, multipassionate, analytisch en super gedreven. Deze combinatie zorgt wel eens voor onweer in mijn hoofd. Ik verzin elke dag wel nieuwe dingen die ik zou kunnen doen.

Vroeger kon ik daar niet van slapen. Dan bleef ik maar piekeren over alles wat ik niet moest vergeten om morgen te doen. Tot ik las over Getting things done en de inbox. Daar ben ik begonnen met het optimaliseren van mijn persoonlijke projecten.

Ik gebruik het Dosie journal op mijn werk waar ik altijd aan verschillende projecten tegelijk werk. Daarnaast gebruik ik het voor mijn eigen bedrijf Mind your Tech. Zo weet ik meteen welk project ik me het beste kan gaan storten als ik in de avonduren een paar uurtjes over heb!

Ik heb super veel profijt van het managen van mijn projecten en het automatiseren hiervan, maar het moet ook weer niet TE hoor! Ik ben niet iemand die elke dag braaf alles in moet vullen, daar ben ik niet het type voor. En alles wat geautomatiseerd kan worden, heel graag!

Dagen voor de Dosie journal masterclass

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Persoonlijk projectmanagement Masterclass – het DOSIE journal

Ik krijg vaak de opmerking: Hoe doe jij dat toch allemaal? Ik denk dat dat vooral de kunst is van weten wat het belangrijkste is, en de rest gewoon niet doen. Dat inzicht krijg je met het DOSIE journal.