Het Mind-tech optimum

Het Mind-Tech Optimum

“Het mind-tech optimum: de juiste hoeveelheid en manieren waarop technologie jou verrijkt en waarbij het jou ruimte geeft om echt mens te zijn.”

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

 • Als we iets kunnen maken/bouwen/gebruiken moeten we het dan ook willen? Waarom wel of niet en hoe komen we daar achter?
 • Hoe kunnen we onze scientific mindset trainen met alle ‘waarheden’ die we om ons heen naar ons toegeworpen krijgen
 • Wat zijn voorbeelden van mindful technology? Hoe kom ik er achter hoe ik zelf mindful met technologie om me heen kan omgaan?
 • Creativiteit en Technologie! Manieren om jezelf te uiten met behulp van technische tools.

 

Zo deel ik mijn inzichten met jou:

Interactieve sessies van 2-4 uur. Een deel theorie maar vooral ook lekker veel ervaren en doen. Kan online of op locatie.

In 30-45 minuten geïnspireerd en aan het denken gezet.

Allerlei afleveringen rondom mens-techniek interacite. Gesprekken met experts, luisterletters, columns en experimenten.

Workshops

Spreker

Ik ben niet iemand die jou gaat vertellen hoe iets moet. Die sprekers zijn er al genoeg. Dat wil niet zeggen dat ik nergens voor sta, integendeel. Ik denk alleen dat iets meer een reis is, en dat je nooit eigenlijk iets zeker kan weten.

Dat is niet erg he, dat iets niet zeker is. Het geeft alleen aan dat je altijd vragen moet stellen en altijd goed zelf moet nadenken. Dat probeer ik ook te doen.

Neem bijvoorbeeld onze interactie met technologie. Ik geloof dat er een optimum is waar mens en techniek elkaar versterken. Dat ze samen beter zijn dan alleen. 1+1=3 zegmaar. Ik kan je alleen niet vertellen hoe dat optimum priecies is, hij staat niet vast ofzo. Het is van zoveel dingen afhankelijk! Ik kan je wel vertellen waar hij uit bestaat en hoe jij voor jouzelf de beste keuzes kan maken.

Bij het maken van digitale producten, of het nou software is  of content, maak je natuurlijk niet voor 1 persoon maar een doelgroep. Het doel daarbij is vaak, hoe kan ik op korte termijn de meeste klanten binden aan mijn product. De digitale wereld lijkt wel een marktplaats te zijn van mensen die je aandacht proberen te vangen om je iets te laten consumeren of kopen. Dit lijkt een van de defaults waarvan vele van ons voelen dat ze daarin mee moeten. Hoe kan het ook anders? Hoe kunnen we meer mens en mileu vriendelijke digitale producten maken? Let’s change that default! Ik vertel je graag mijn ideeën en hoor graag jouw visie zodat we samen een betere toekomst kunnen bouwen.

Mind your tech podcast

In de podcast komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Interviews met dwarsdenkers, changemakers en visionairs, of ze nou in het hart van software ontwikkeling zitten of werken met social media of fysieke producten, ondernemer zijn of intrapreneur.
 • Hoe zorgen zij ervoor dat ze het juiste stukje menselijkheid meenemen in alle digitale interacties die we hebben?
 • Welke manieren gebruiken ze om alle informatie die op ons af komt te processen en ook daadwerkelijk te implementeren?
 • Hoe gebruiken ze alles wat hun telefoon te bieden heeft in het dagelijkse leven?
 • Hoe blijf je op de hoogte blijft van vakinhoudelijke informatie?
 • Wanneer versterkt technologie ons als mens en de werking van ons brein?
 • Maar wanneer moeten we juist barrieres voor onszelf inbouwen om ons brein de ruimte te geven om in de flow te komen?