Je hoort het vaker, je krijgt de beste ideeën als je onder de douche staat het “shower effect“.

 

Het hoeft niet perse de douche te zijn, maar het zijn wel altijd momenten als je gedachten afdwalen. Ik heb het vaak als ik op de fiets zit of aan het hardlopen ben. De meest fantastische ideeën (vooral op het moment zelf lijkt het geniaal), een rondje wandelen als ik vast zit kan dan ook zeker helpen, note to self: sneller stoppen en meer wandelen.

Maar ALS je dan zo’n idee hebt op zo’n moment, wat doe je er dan mee?!

 

Stel je zit op de fiets, en je verwerkt het gesprek wat je net hebt gehad. Je kauwt op een probleem en ineens heb je het! Zo moeten we het oplossen! Maar dan onthoud je dat je thuis bent? Je moet het ergens opslaan.

 

Er zijn vele verschillende manieren om dat te doen. Hier komen er een paar:

 

WhatsApp

Voorheen was daar een hack voor nodig maar tegenwoordig ondersteunt WhatsApp het dat je Berichten naar jezelf kunt sturen. Ik maak een nieuw bericht aan en zoek je zelf. Klaar.

Voice memo’s

Op je iPhone kun je zelfs siri vragen dit te doen. Ik heb dan alleen niet aanstaan dat Siri meeluistert maar dat ik een knopje moet indrukken om Siri te laten starten. Siri, maak een notitie. Wat wil je erin zetten? En dan spreek je natuurlijk al fantastisch idee en hij komt dan in je notities app terecht.

Drafts

Drafts is een hele minimalistische app waar je direct in kunt beginnen met typen. Je kunt ook de dictation functie gebruiken van je telefoon. Drafts is ook heel fijn omdat het verschillende manieren heeft om de notitie te exporteren, net zoals jij het wilt.

Just press record

Super fijne app op voice memo’s op te nemen met een widget die je op je home screen kunt zetten dat hij meteen opneemt je hoeft alleen maar op record te klikken. Deze app maakt het ook mogelijk om de notitie die je net hebt opgenomen te transcriberen.

 

Ik ben heel benieuwd of jij andere manieren hebt om je ideeën op te slaan.

 

Maar ho, dan ben je er natuurlijk nog niet! Wat gebeurt er nu met al deze fantastische ideeën?

 

Ik gebruik altijd veel verschillende methodes om ideeën als het ware te vangen. Daarna gaat er een soort screening overheen. Was dit werkelijk een goed idee? Of had ik gewoon last van runners high? Als ik nadat ik thuis kom nog steeds denk, he daar moet ik iets mee gaat het naar mijn Breinpaleis. Het komt in mijn ideeën lijst die ik later uitwerk als bijvoorbeeld een artikel. Of het is onderdeel van iets anders en dan voeg ik even de juiste tag toe.

 

Dan heb je nu het probleem opgelost als je een fantastisch idee krijgt op de fiets, maar nog niet onder de douche. Daar is ook een oplossing voor: Het watervaste notitieblokje!

 

Wil jij ook graag aan de slag met jouw ideeën? Bouw je eigen Breinpaleis! Schrijf je in en ben als eerste op de hoogte voor de volgende Masterclass of cursus!

DEZE WEBSITE BEVAT AFFILIATE LINKS. ALS JE OP EEN VAN DEZE LINKS KLIKT EN IETS BESTELD KRIJG IK EEN KLEINE COMMISSIE VAN DIE WEBSITE. DIT KOST JE NIETS EXTRA, MAAR HET ZORGT ER WEL VOOR DAT IK DEZE CONTENT VOOR JOU KAN MAKEN.
Afbeelding is gemaakt met DALLE-2