Persoonlijk Kennis Management

Bouw jouw eigen BreinPaleis

Één systeem waar alles samen komt. Artikelen, boeken, gewoontes, gedachtes, ideeen, todo’s, meeting notes. Die je dan weer overzichtelijk en automatisch op de juiste plek laat zien! Jouw guide in wat voor jou op dat moment prioriteit heeft. Nooit meer op zoek naar hoe je dat ook al weer de vorige keer had gedaan. Een breinpaleis is niet simpelweg een plek om je spullen op te slaan, het is veel meer dan dat. Het is een plek die je stimuleert om vanuit jouw eigen intentie te leven.

Nooit meer op zoek

Naar de folder waar je een bestand had opgeslagen… Het is ongelofelijk wat een kracht er zit in een persoonlijk notitieboek als dit! Obsidian zelf is gratis, behalve als je het voor je werk gebruikt, als je bedrijf uit 2 of meer mensen bestaat.

Waarom Obsidian?

Link je notities

Verbanden leggen in notities zoals je brein dat doet. Obsidian linkt automatisch begrippen en bestanden aan elkaar.

Forever yours

De basis van obsidian zijn gewone tekstbestanden, een format wat er altijd zal zijn.

Query je notities

 Alle notities met een bepaald onderwerp op een rijtje. Een dynamisch overzicht van artikelen over een onderwerp? Yes please! 

Open source

Jouw idee heeft vast iemand anders ook al eens gehad, grote kans dus dat iemand anders al iets gebouwd heeft daarvoor.

Een vliegende start!

Er zijn genoeg Obsidian filmpjes te vinden op youtube, maar nog niet zo heel veel echt gedetailleerde. Ik heb veel afgestruind, gekeken en veel blogs gelezen en tutorials gedaan. Mijn best practices deel ik met jou zodat jij een vliegende start hebt!

 

Wat gaan we doen?

3 Principes

Bottom up

Het zo rijk mogelijk maken van je notitie. alle informatie zit bij de bron zelf.

Product Thinking

Een pakketje wat door verschillende statussen heen gaat. waarbij je focust om de uitkomst, niet de output. minder focussen op de tijd dat iets af moet zijn, maar meer op het doel wat je wilt bereiken. Dit geeft meer vrijheid in het creatieve proces omdat je vantevoren nog niet weet hoe je het doel gaat bereiken.

Dashboards

De oplossing voor een goede werk-prive balans? in 1 oog opslag zien hoe het er voor staat bijvoorbeeld op je werk. welke projecten lopen er? wat is de status daarvan? Wat zijn de 3 belangrijkste doelen van deze week, wat is je ene ding vandaag? En als je dan in de context van dat ene product bent, welke literatuur hoort daarbij? Welke mensen zijn daar belangrijk?

Wat komt er voorbij?

  • Literatuur Management
  • Slimme todo lijstjes
  • Habit tracking
  • Journaling
  • Product flow

Masterclass: Bouw jouw Breinpaleis

 

Donderdag 5 januari

13:00 – 16:00

Online

Waar vind de masterclass plaats?

Online! Daardoor kun je hem nog 3 maanden terug kijken.

Wat gaan we doen?

We beginnen met wat theorie en frameworks. Daarna laat ik je zien waarom ik dit zo’n krachtig systeem vind. Dat gaan we dan stap voor stap opbouwen.We bouwen de belangrijkste elementen zodat je vanuit daar zelf verder kunt. We eindigen met een Q&A. Wat zou jij in jouw breinpaleis willen zetten?

Kan ik ook mijn notities delen met anderen met Obsidian?

Obsidian is echt bedoeld als een persoonlijk kennis management systeem. Dus niet als een samenwerk tool. Er is wel een mogelijkheid om een pubish abonnement af te nemen. Dan kun je bepaalde notities publiceren als een website wat dan dus openbaar is voor iedereen. Mooie manier van kennis delen waar weinig poespas omheen zit!

Kan ik Obsidian gratis gebruiken?

Obsidian is gratis als je het voor eigen doeleinden gebruikt. Als je het voor je werk gebruikt en je bedrijf bestaat uit 2 of meer mensen willen ze graag dat je een abonnement afneemt. Dit is natuurlijk ook gewoon een bedrijf wat hun tool wil blijven doorontwikkelen.

Let’s Get Started

Start jij 2023 goed met een eigen Breinpaleis?