Content creëren terwijl je iets anders aan het doen bent? Hoe dan?

Tijd is een schaars goed, het nieuwe goud misschien wel. Tegelijkertijd komt ik er steeds meer achter dat multitasken een mythe is. Toch zoek ik naar manieren om meer te doen dan ik eigenlijk kan. In dit geval door mijn gedachtes op te nemen om die later te kunnen gebruiken voor een basis van de content die ik maak. Wat het resultaat is? Dat mag je zelf beoordelen 😉

 

Op basis van dit artikel is de podcast gemaakt:

 

Content creëren met voice notes

 

Deze podcast gaat over voice en multitasken. ik wil wat gedachten met je delen over multitasken en ik heb een klein experiment gedaan waar ik wat over ga vertellen en laten horen!
eigenlijk multitasken we al heel veel door middel van voice.
Supersnel zoeken met voice search, apparaten besturen met je stem, allebei voorbeelden van voice recognition. De verwachting voor 2021 is dat voice recognition fors zal groeien, er is tegenwoordig al bijna geen tv zonder microfoon meer te koop. Consumeren van voice gebeurt ook al heel veel. We luisteren boeken met storytel of audible en het lijkt wel of iedereen tegenwoordig zijn eigen podcast heeft (of is dat alleen in mijn bubbel?). Voice is ook veel sneller dan bijvoorbeeld het maken van video, het maakt niet uit hoe je er bij zit, het editen duurt minder lang en er zijn gewoon minder dingen om rekening mee te houden.

 

Multitasken

Wat ik zelf graag doe is juist voice consumeren tijdens andere taken. Sporten, wandelen, fietsen, tijdens huishoudelijke taakjes of de was vouwen(al kijk ik bij die laatste ook wel graag netflix)
Vrouwen kunnen ook heel goed multitasken natuurlijk. Nee natuurlijk niet, multitasken is een mythe.
Monotasken is de nieuwe trend. Ik zie dit bijvoorbeeld bij caveday en allerlei productiviteits goeroes als Ness labs en Ali Abdaal
We kunnen alleen multitasken als we een simpele taak en een lastige combineren. Dus als we voor de tweede taak geen of weinig inspanning nodig hebben. Wandelen en podcast kijken is dus ok, als je maar niet over een obstacle parcours hoeft te lopen of de weg moet zoeken op de kaart.

Content creëren

Kunnen we ook conctent creeeren met behulp van voice notes?
Ik ben tijdens het wandelen eens wat vaker mijn eigen ideeen gaan opnemen in plaats van alleen maar te consumeren. Dat deed ik ook wel eens op de fiets op weg naar mijn werk.
Ik nam dan gewoon audio op of ik gebruikte de transcribe functie van mijn telefoon.
– Maar hoe doe je dit dan werkelijk? wearable keyboard? Ik gebruik gewoon mijn airpods

Welke tools gebruik je daarvoor?

Het probleem wat ik vaak had was dat ik de voice note daarna niet zo goed meer kon gebruiken, want ik moest het nog een keer luisteren om te bedenken wat ik ook al weer bedoelde en het uit te werken tot tekst. Het hielp vaak wel om mijn gedachten te ordenen en iets helder te krijgen voor mezelf. Dus als je het niet meer verder hoeft te gebruiken is het absoluut ideaal! Mocht je enkel een podcast opnemen dan kun je het geluid natuurlijk gewoon gebruiken, mits het geluid een beetje oke is.

 

ik gebruik verder nog Obsedian om mijn artikelen te maken, notion voor de structuur daaromheen. Voor al mijn ideeen heb ik een content database in Notion. Daar heb ik ook wel eens een artikel uitgewerkt met behulp van de transcribe knop op mijn toetsenbord. Werkt eigenlijk heel goed maar ik merkte dat ik nogal veel bezig was met de tekst en hoe die gevormd werd. Ik was dit aan het doen tijdens het sporten en ik merkte dat nu deze twee taken te veel waren. Als je je er verder niet veel mee bemoeit kun je natuurlijk gewoon blijven praten, maar het zou zonde zijn als hij het niet goed vastlegt en je later geen idee meer had waar je het over hebt.

 

Nu heb ik laatst just press record ontdekt. Dit is een app waarin je voice notes kunt opnemen en het in 30 talen omgezet kan worden naar tekst! Je moet wel zorgen dat de kwaliteit van de audio een beetje goed is, maar de vertaling is eigenlijk best ok! Je neemt dus audio op en je kunt dit laten verwoorden door de app zelf. Als je het later de tekst terug leest en de vertaling is niet helemaal gelukt, klik je op de tekst en ga je naar die plek in jouw voice note. Zo kun je dus ook heel makkelijk bepaalde woorden weg halen wat ook weer in de app kan.

 

Clubhouse is een nieuwe audio app waarin je gesprekken hebt in bepaalde kamers. Aan clubhouse houd je in principe geen content over, ik zat toevallig gisteren in een room waar iemand aan het vertellen was dat je niet zomaar content mag opnemen van anderen, je moet daar natuurlijk eerst consent voor hebben. Deze dame nam een podcast op waarin ze zelf haar verhaal hield en na het afsluiten en het stoppen van de recording konden de mensen vragen stellen. Een soort podcast afterparty dus! Je kunt in clubhouse natuurlijk wel je expert status uitbreiden of ideeen testen en wellicht volgen er binnenkort nog meer fantastische ideeen voor dit platform.

 

Conclusie

 

Ik vond het erg verfrissend om te experimenteren met het creeeren van content in combinatie met wandelen, sporten of huishoudelijke taakjes. Ik voelde me wel een beetje als die gast van Suits met zijn voice recorder… Maar ik doe gewoon net alsof ik tegen iemand aan de telefoon praat, dat is inmiddels wel geaccepteerd in het straatbeeld.

 

Dit artikel en de podcast die erbij hoort is het eerste product ervan en ik denk dat er nog velen zullen volgen.