Persoonlijk Kennis Management

Bouw een eigen BreinPaleis

Één systeem waar alles samen komt. Artikelen, boeken, gewoontes, gedachtes, ideeën, todo’s, meeting notes. Die je dan weer overzichtelijk en automatisch op de juiste plek laat zien! Jouw guide in wat voor jou op dat moment prioriteit heeft. Nooit meer op zoek naar hoe je dat ook al weer de vorige keer had gedaan. Een breinpaleis is niet simpelweg een plek om je spullen op te slaan, het is veel meer dan dat. Het is een plek die je stimuleert om vanuit jouw eigen intentie te leven.

Zoals jouw brein ook werkt

Naar de folder waar je een bestand had opgeslagen… Het is ongelofelijk wat een kracht er zit in een persoonlijk notitieboek als dit! Maar het gaat veel verder dan organiseren. Het gaat erom dat je de context snapt, dat je makkelijk in en uit kunt zoomen.

Autonomie in het digitale tijdperk

Mensen zijn veel meer dan Ai

Je veranderd als mens continu

Eindelijk, je hebt jouw perfecte georganiseerde systeem! Denk je dat dat moment ooit komt? Ik denk het niet… Denk je het gevonden te hebben, komt er opeens zo’n file of notitie of gedachte waarvan je denkt, Tsjah waar hoort dit nou thuis? Laat je niet tegenhouden door een vast systeem maar kies voor een systeem wat zich makkelijk aanpast aan jou

Je bent veel meer dan een denk machine

We zijn als mensen gemaakt om te verbinden, het zit in ons systeem. Je bereikt veel meer met de kennis die je opdoet als je deze spiegelt met anderen. Als je daarnaast niet alleen iets doet met de kennis die je opdoet, maar het ook verrijkt met jouw eigen ervaringen en gevoelens.

Wat je denkt word je werkelijkheid

…dus omring jezelf met de dingen die belangrijk zijn voor jou. Niet alleen de content die de door commerciële doelen gedreven big tech bedrijven je voorschotelen. Bouw een omgeving met hoogwaardige bronnen om te lezen, random inspirerende vragen om in de avond te reflecteren, uitspraken die je kinderen deze week hebben gezegd, dingen waar je dankbaar voor bent. Net wat jou inspireert, en volgende week kan dat ook zo maar weer anders zijn.

Een vliegende start!

Er zijn genoeg Obsidian filmpjes te vinden op youtube, maar nog niet zo heel veel echt gedetailleerde. Ik heb veel afgestruind, gekeken en veel blogs gelezen en tutorials gedaan. En ik heb gemerkt dat bijna alle video’s als prioriteit hebben systemen te optimaliseren naar het productiefste systeem of het meest functionele. Ze houden geen rekening met hoe we zijn, en het best floreren als mens zijnde. Mijn best practices deel ik met jou zodat jij een vliegende start hebt!

 

Wat gaan we doen?

3 Principes

Bottom up

Het zo rijk mogelijk maken van je notitie. alle informatie zit bij de bron zelf. Dat maakt jouw notities enorm flexibles zodat je dynamische overzichten kunt maken op basis van wat jij op dat moment nodig hebt. 

Dashboards

Een pakketje wat door verschillende statussen heen gaat. waarbij je focust om de uitkomst, niet de output. minder focussen op de tijd dat iets af moet zijn, maar meer op het doel wat je wilt bereiken. Dit geeft meer vrijheid in het creatieve proces omdat je vantevoren nog niet weet hoe je het doel gaat bereiken.

Product Thinking

De oplossing voor een goede werk-privé balans? in 1 oog opslag zien hoe het er voor staat bijvoorbeeld op je werk. welke projecten lopen er? wat is de status daarvan? Wat zijn de 3 belangrijkste doelen van deze week, wat is je ene ding vandaag? En als je dan in de context van dat ene product bent, welke literatuur hoort daarbij? Welke mensen zijn daar belangrijk?

Wat komt er voorbij?

  • Context building
  • Literatuur Management
  • Slimme todo lijstjes
  • Habit tracking
  • Journaling
  • Product flow
  • In en uit zoomen
  • Automatiseren
  • Dynamische dashboards

Waarom Obsidian?

Link je notities

Verbanden leggen in notities zoals je brein dat doet. Obsidian linkt automatisch begrippen en bestanden aan elkaar.

Forever yours

De basis van obsidian zijn gewone tekstbestanden, een format wat er altijd zal zijn.

Query je notities

 Alle notities met een bepaald onderwerp op een rijtje. Een dynamisch overzicht van artikelen over een onderwerp? Yes please! 

Open source

Jouw idee heeft vast iemand anders ook al eens gehad, grote kans dus dat iemand anders al iets gebouwd heeft daarvoor.

Bouw een Breinpaleis

Online cursus  Q&A + community

Inschrijving is gesloten

€150

2 uur video’s in een community 

Zo’n 120 minuten aan videolessen en opdrachten zodat jij in je eigen tijd jouw Breinpaleis kan bouwen. Daarnaast kun je connecten met anderen die dat ook aan het doen zijn. 

1 Live Q & A

In deze Q & A help ik je met alle vragen die je nog hebt. Zodat je niet alleen leert over hoe je jouw Breinpaleis bouwt maar hem ook daadwerkelijk maakt en in gebruik neemt!

6 maanden toegang

Je hebt 6 maanden onbeperkt toegang tot de online omgeving met alle video’s, live Q&A (+ opname) en opdrachten. Daarnaast is er ook een miro board waarin je de context kan zien van de hele cursus en waar nog extra informatie wordt gedeeld. 

 Kies voor VIP

Online cursus  Q&A + community 

+ 2 1:1 Sessies met Marieke 

Inschrijving is gesloten

€450

Waar vind de online cursus plaats?

Op het online platform Mighty networks. Je hebt een half jaar toegang en kunt daarna verlengen. In het online platform vinden ook de verdiepings masterclasses plaats. 

Wat gaan we doen?

We beginnen met wat theorie, frameworks en basis skills. Daarna laat ik je zien waarom ik dit zo’n krachtig systeem vind. Dat gaan we dan stap voor stap opbouwen. We bouwen de belangrijkste elementen zodat je vanuit daar zelf verder kunt. Daarnaast is er een Q&A en een Masterclass Menselijk Kennis Management. 

Kan ik ook mijn notities delen met anderen met Obsidian?

Obsidian is echt bedoeld als een persoonlijk kennis management systeem. Dus niet als een samenwerk tool. Er is wel een mogelijkheid om een pubish abonnement af te nemen. Dan kun je bepaalde notities publiceren als een website wat dan dus openbaar is voor iedereen. Mooie manier van kennis delen waar weinig poespas omheen zit!

Kan ik Obsidian gratis gebruiken?

Obsidian is gratis als je het voor eigen doeleinden gebruikt. Als je het voor je werk gebruikt en je bedrijf bestaat uit 2 of meer mensen willen ze graag dat je een abonnement afneemt. Dit is natuurlijk ook gewoon een bedrijf wat hun tool wil blijven doorontwikkelen.

Hoe werkt de inschrijving?

Als je je hebt aangemeld krijg je zo snel mogelijk een welkomst email. In deze email vind je de aanmeld link voor de Mighty Networks omgeving. Daar staat de online cursus en vind je ook de informatie van de andere activiteiten die plaatsvinden. 

Hoe werkt de inschrijving voor VIP?

Als je je hebt aangemeld krijg je zo snel mogelijk een welkomst email. In deze email vind je de aanmeld link voor de Mighty Networks omgeving. Daar staat de online cursus en vind je ook de informatie van de andere activiteiten die plaatsvinden. 

In deze welkomstmail voor het VIP Breinpaleis vind je ook een link naar calendly om direct jouw eerste meetup in te plannen. Het is verstandig om eerst de online cursus te doorlopen om zo maximaal gebruik te maken van de 1:1 sessies. 

Hoe lang heb ik toegang?

Je hebt een half jaar lang toegang tot de online omgeving. Dan kun je ook meedoen aan de activiteiten die plaatsvinden in de community.

Let’s Get Started

Start vandaag nog met

een eigen Breinpaleis