Tot een week geleden zat ik nog steeds te werken aan de keukentafel. Dat ging eigenlijk best prima. Het werken dan. De dingen er omheen waren toch wat lastiger kwamen we achter. Als manlief bijvoorbeeld zin heeft in een kop koffie en ik net midden in een meeting zit. We hebben zo’n echte espresso machine dus ik moet echt muten als hij koffie wil zetten. Daarbij is het fijn om ook een plek in je huis te hebben waar je niet aan het werk bent en het is heel fijn als die plek je woonkamer kan zijn.

Ik ging dus op zoek naar een andere plek om een klein bureautje neer te zetten. Na een kast weggewerkt te hebben in de slaapkamer heb ik daar nu plek om een bureau neer te zetten! Wat ideeën voor deze werkplek die uitgevoerd zijn of op mijn wensenlijst staan!

Bureau

Het was een klein plekje dus ik was op zoek naar een klein bureau, en dat bleek nog niet zo eenvoudig. De diepte is vaak 80 cm en dat was te diep. De bureaus van de ikea waren al uitverkocht en ik zocht een goedkoop bureau die ik ook op hoogte kon verstellen. Ik kwam bij deze uit via coolblue.

Zitplek

Ik zou daar graag een kruk bij hebben, zodat ik toch een actieve houding heb als ik zit achter mijn bureau. Ik doe het nu met een fitness bal en kruk, maar later koop ik graag een goede kruk die actieve houding stimuleert. ik ben erg onder de indruk van de STiT of deze kruk die ook heel hoog kan zodat je er ook staand op kunt leunen. Ook van Wobblez hebben ze een leuke kruk en bureauballen.

Beeld en geluid

Ik vind het altijd fijn om mogelijkheden te hebben. Zo gebruik ik eigenlijk vaak gewoon het geluid van mijn laptop, maar switch ik soms naar mijn blue Yeti microfoon of naar mijn Airpods.

De monitor heb ik mee gekregen van mijn werk en is niet veel soeps. Op de werkplek op zolder hebben we een hele mooie monitor en als ik zou kunnen kiezen zou ik ook iets anders willen, maar ach deze werkt ook.

Mijn laptop zet ik dan op zo’n fijn kratje van de hema, omdat het dan luchtig blijft aan de onderkant. Een mooie laptop standaard vind ik zelf niet zo nodig.

Frummels

Ja die zijn ook echt zwaar nodig. Ik moet soms echt wat te doen hebben tijdens meetings. Ik zet forest aan op mijn telefoon, maar je kunt hem ook onder een speciaal doosje leggen zodat hij uit het zicht is. Ik heb een pop it gekocht maar je hebt ook allerlei andere fidget toys voor in je handen. Het schijnt als je je handen dingen te doen geeft je je beter kunt concentreren op wat er gezegd wordt in meetings. Ook heb ik jongleer ballen gekocht om andere zintuigen te prikkelen dan alleen mn ogen die naar een beeldscherm staren.

Nog suggesties voor mijn werkplek?

Ik kwam maar tot 4, maar 5 staat toch beter he. Heb jij nog een idee wat ik kan toevoegen aan mijn thuiswerkplek?

 

Laat het me weten via Linkedin of Instagram

Zodra het plekje af is zal ik daar een update sturen van mijn nieuwe focus cave :-)

DEZE WEBSITE BEVATT AFFILIATE LINKS. ALS JE OP EEN VAN DEZE LINKS KLIKT EN IETS BESTELD KRIJG IK EEN KLEINE COMMISSIE VAN DIE WEBSITE. DIT KOST JOUW NIETS EXTRA, MAAR HET ZORGT ER WEL VOOR DAT IK DEZE CONTENT VOOR JOU KAN MAKEN.